Real Noorderwijk speelde het voorbije weekend slechts 4-4 tegen Pibo Tongeren.

Real Noorderwijk   -  Pibo Tongeren  4  -  4

Geen kampioenenniveau

De Real beloften gaven alvast het slechte voorbeeld, slechts drie – drie gelijk tegen een haalbare tegenstrever. De beloften kwamen snel 1 – 3  achter maar Caers en Bruynseels brachten hun team alsnog op gelijke hoogte. Te weinig voor een titelfavoriet.
Maar ook het A-team maakte dezelfde fouten, zwakke start, weinig beweging en snel 0 – 1 achter via Muls. Noorderwijk zorgde wel voor de gelijkmaker via Wagemans en kwam voor de rust nog op voorsprong. Khalid op zijn eentje en de 2 – 1 op het bord, maar het publiek wist beter, niet goed genoeg, niet snel genoeg, te weinig beweging en Azzimani wordt zeer gemist met zijn snelheid en zijn onverwachte capriolen. Een vervanger is er nog altijd niet. Na de pauze kwam Tongeren alweer veel te makkelijk op gelijke hoogte na een own-doelpunt
(2 – 2) en toen was het tijd voor speler-trainer Plompen maar wat de vorige weken wel lukte, de match ombuigen lukte vrijdag niet, het bleef allemaal veel te traag. De Kok bracht zijn team opnieuw op voorsprong maar alweer veel te makkelijk viel de gelijkmaker (3 – 3 via Van volksom) . In de slotminuut leek de overwinning dan toch binnen via een tienmetertrap van Wagemans, nochtans de hele tweede helft op de bank zoals al die andere bankzitters. Wat is daar het nut van ? Maar een ongeconcentreerde thuisploeg liet in de slotseconden bezoeker Muls doodsimpel tot drie keer toe passeren zonder er ook maar een voet tussen te steken zodat hij probleemloos kon scoren. De vier – vier op het bord na twee keer twintig minuten was een correcte weergave van de wedstrijd maar te weinig in de strijd voor de promotiegedachten van Noorderwijk.
Volgende week trekken de Noordewijkenaars naar Chatelineau voor de beker van België. De gratis bus vertrekt om 18u aan Berkemus.

Real Noorderwijk speelde met: Van den Eynde, De kok, Corthouts, Witvrouwen, Khalid, Van der Auwera, Hermans, Wagemans, Plompen Bomboi en Lambaerts.
Doelpuntenmakers waren De kok (1), Khalid (1), Wagemans (2).

Verslag: Eddy Lambaerts